Voorstel over ontmoeting tussen Kim en Trump “zeer interessant”

Voorstel over ontmoeting tussen Kim en Trump
Voorstel over ontmoeting tussen Kim en Trump "zeer interessant"

Noord-Korea vindt het onverwachte voorstel van de Amerikaanse president Donald Trump om een ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un te organiseren aan de Koreaanse grens, “zeer interessant”. “We beschouwen het als een zeer interessante suggestie, maar we hebben nog geen officieel voorstel gekregen”, aldus viceminister van Buitenlandse Zaken Choe Son Hui volgens de Noord-Koreaanse staatsmedia. Een ontmoeting in de gedemilitariseerde zone zou “een nieuwe betekenisvolle gelegenheid zijn om de persoonlijke relaties tussen de twee leiders verder te verdiepen en de bilaterale relaties te verbeteren”, klinkt het nog.
Trump en Kim hebben elkaar al twee keer ontmoet, de eerste keer in Singapore en later in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. De tweede ontmoeting draaide uit op een sisser. Trump en Kim kortten hun verblijf in Hanoi in, en kwamen zelfs niet met een gemeenschappelijke verklaring omdat ze geen akkoord konden vinden over de ontmanteling van de nucleaire programma’s van Pyongyang, in ruil voor het opheffen van de sancties. Noord-Korea voert sindsdien de druk weer op.
“Na enkele belangrijke vergaderingen, inclusief mijn meeting met de Chinese president Xi, ga ik naar Zuid-Korea (met president Moon). Als de Noord-Koreaanse leider Kim dit leest als ik daar ben, zou ik hem graag ontmoeten aan de grens om gewoon zijn hand te schudden en hallo te zeggen”, aldus Trump op Twitter.

Bron: Belga