Jupiler Pro League - Standard en Club Brugge winnen vlot bij amateurclubs

Standard heeft zaterdag in zijn tweede voorbereidingswedstrijd op het seizoen 2019-2020 een vlotte 1-6 zege geboekt op het veld van tweedeamateurclub UR Namen. Nieuwkomers Vanja Milinkovic-Savic, Mergim Vojvoda en Anthony Limbombe werden meteen in de basis gedropt door Michel Preud'homme. Na een half uur was het al 0-4, na doelpunten van Vojvoda (7e), Obbi Oularé (19e en 24e) en Renaud Emond (29e). Namen milderde nog voor rust tot 1-4. Na de pauze legde Duje Cop (49e en 81e) de eindstand vast. Club Brugge haalde bij Torhout, een club uit derde amateur, nog net iets zwaarder uit. Eric Appiah (23e), Ruud Vormer (35e), vanop de penaltystip, Lois Openda (45e), Jelle Vossen (55e), Kaveh Rezaei (62e), Maxime de Cuyper (81e) en Siemen Voet (83e) zorgden voor een 1-7 overwinning.

Oud-Heverlee Leuven (1B) diende Zulte Waregem op het veld van Sparta Petegem een 3-1 nederlaag toe. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Mickael Soisalo zette Essevee in de 53e minuut op voorsprong, maar daarna trok OHL met doelpunten van Daan Vekemans (61e) en Yanis Mbombo (78e) en een owngoal van Maxime Thiel (87e) het laken naar zich toe.