Man die dochter op de grond gooide, begin september voor rechter

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is vandaag het proces ingeleid tegen Cédric V.R., de dertiger die in november in Koekelberg zijn drie maanden oude dochtertje zwaar mishandelde. Het meisje verbleef een tijdlang op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis maar is intussen aan de beterhand. V.R. werd in 2011 veroordeeld tot negen jaar cel, omdat hij zijn zoontje van zes maanden had doodgeslagen tijdens een computerspel. Ditmaal moet hij zich verantwoorden voor poging doodslag. Het dossier zal op 6 september behandeld worden. In augustus 2008 sloeg Cédric V.R. zijn toen zes maanden oude zoontje met de vuist op het achterhoofd, omdat het jongetje huilde terwijl hij een computerspelletje aan het spelen was. Het kind overleed aan de gevolgen van die slag. Nauwelijks enkele maanden eerder was V. al opgepakt omdat hij zijn vriendin en de baby had mishandeld.

De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde hem in 2011 bij verstek tot tien jaar cel, een straf die later werd teruggebracht naar negen jaar cel. Een deel van die negen jaar zat Cédric V.R. uit in de gevangenis, de rest met een enkelband.

Op 11 november ging V.R. dan opnieuw in de fout, terwijl zijn vriendin even een boodschap gaan doen was. Hun dochtertje begon te huilen van honger en V.R. zou het kind naar eigen zeggen hard tegen de grond gegooid hebben. Hij belde nog zelf de hulpdiensten maar het was zijn vriendin die het meisje naar het ziekenhuis bracht. V.R. werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging moord, minstens poging doodslag.

Het proces is deze voormiddag ingeleid. De rechtbank heeft beslist het dossier op 6 september te behandelen.

bron: Belga