EK basket (v) - Bondscoach Mestdagh na nederlaag tegen Wit-Rusland: "Misten intensiteit bij verdedigen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgian Cats gingen vrijdag met 61-69 onderuit tegen Wit-Rusland op het EK basketbal. Bondscoach Philip Mestdagh zag het mislopen bij het verdedigen en in de rebounds. "We misten intensiteit bij het verdedigen en présence in de rebounds", luidde de analyse van Mestdagh. "De Wit-Russen plukten zestien aanvallende rebounds en dat heeft hen 23 punten opgeleverd bij hun tweede of derde kans. Bij momenten vonden we ons ritme, vooral in het tweede kwart, toen we acht punten voor kwamen. Maar als we tegen een ploeg uitkomen die in zone speelt, hebben we het moeilijk en vonden we ook deze keer geen oplossingen."

Mestdagh was ontgoocheld omdat zijn ploeg het op verschillende domeinen liet afweten. "Het liep mis bij simpele dingen. Als je de vijf korven op driepunter van Kim (Mestdagh) wegdenkt, scoorden we twee op zeventien aan de driepuntlijn. Dat is veel te weinig. Defensief moeten we veel harder spelen."

In het slot, toen de wedstrijd al min of meer gespeeld was, wisten de Belgian Cats de kloof nog wat te verkleinen. "Ik zei het donderdag al, het puntensaldo kan nog belangrijk worden, zowel voor de eerste plaats in onze groep als voor de toegang tot de barrages. Elk detail telt", eindigde Mestdagh.

.

bron: Belga