Zwemmer Van der Weijden krijgt Elfstedenkruisje van ex-deelnemer

Zwemmer Van der Weijden krijgt Elfstedenkruisje van ex-deelnemer

De Nederlandse zwemmer Maarten van der Weijden heeft na zijn Elfstedenzwemtocht toch een echt Elfstedenkruisje ontvangen. Niet van de organisatie van de bijna 200 kilometer lange schaatstocht door Friesland, maar van Cees, deelnemer aan de schaatstocht van 1986. Van der Weijden is ongelofelijk blij met de gift. “Wow wat enorm bijzonder. Met de post ontving ik een echt Elfstedenkruisje. Omdat ik het kruisje meer zou verdienen dan hij” #dewereldismooi”, liet Van der Weijden weten via Twitter.
De voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden, de organisatie van de 200 kilometer lange schaatstocht, zei eerder dat het kruisje alleen bedoeld is voor leden die de tocht op schaatsen volbrengen. “We hebben veel waardering voor wat hij doet en vinden het prachtig en knap. Maar we kúnnen gewoon geen uitzondering voor hem maken. We hebben hier geen kruisje voor en dat kan ook niet, want het kruisje is voor mensen die de tocht geschaatst hebben. Punt”, aldus Immie Jonkman tegen Omroep Fryslân.
Met zijn Elfstedenzwemtocht zamelde Van der Weijden geld in voor kankeronderzoek. Maandagavond kwam hij in Leeuwarden over de finish na een zwemtocht van 195 kilometer door Friesland.

bron: Belga