Twaalf gewonden na instorting Weens appartementsgebouw

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de instorting van een appartementsgebouw in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn woensdag twaalf mensen gewond geraakt. Twee van hen liepen zware verwondingen op en er wordt nog gezocht naar eventuele andere slachtoffers, zo werd van een politiewoordvoerder vernomen. De instorting vond plaats na een ontploffing - mogelijks een gasexplosie. Op beelden die getuigen maakten, is te zien hoe die explosie een groot gapend gat veroorzaakte in de voorgevel van het gebouw, dat dateert uit de jaren vijftig.

Een 35-jarige man, die in een van de appartementen in het gebouw woont, liep breuken en verschillende interne verwondingen op. In de loop van de nacht ging zijn toestand erop vooruit en was hij niet meer in levensgevaar, laten de hulpdiensten aan het Oostenrijkse persbureau APA weten.

De hulpdiensten zochten tijdens de nacht van woensdag op donderdag nog naar andere slachtoffers. Ze focusten zich op een wagen die bedolven is en waar vermoedelijk een of twee mensen in zitten.

Kort voor middernacht waren drie mensen nog vermist, maar de politie wees erop dat ze mogelijk niet aanwezig waren in het gebouw op het moment van de explosie.

bron: Belga