IS eist aanslagen in Tunesië op

Terreurgroep Islamitische Staat heeft donderdag de dubbele zelfmoordaanslag in het centrum van de Tunesische hoofdstad Tunis opgeëist. Daarbij kwam een politieagent om en raakten acht anderen gewond. “De daders van de twee aanvallen op Tunesische veiligheidskrachten in de hoofdstad zijn strijders van Islamitische Staat”, aldus een bericht van het propaganda-agentschap van IS, Amaq, in een bericht op berichtendienst Telegram.
In Tunis vonden donderdag twee aanslagen kort na elkaar plaats. Een zelfmoordterrorist blies zich in het centrum van de stad op in een centrale laan in de buurt van de Franse ambassade. Niet veel later deed een tweede hetzelfde aan de achterdeur van het hoofdkwartier van de antiterreureenheid, in het stadsdeel al-Gorjani. Volgens getuigen wilde de zelfmoordterrorist de gebouwen bestormen, maar kon de politie dit voorkomen.
Bij de eerste aanslag vielen behalve de dode ook vier gewonden, een politieagent en drie burgers. Aan de antiterreurdienst vielen volgens het ministerie vier gewonden.

bron: Belga