BK tijdrijden - Belgisch kampioenschap op het scherp van de snee in Middelkerke

door
Belga
Leestijd 2 min.

Donderdag staat in Middelkerke het Belgisch kampioenschap tijdrijden op de agenda. De periode dat dit een noodzakelijk kwaad was en een titelstrijd die veel renners links lieten liggen, is verleden tijd. Met Victor Campenaerts komt de Belgische en Europese kampioen in die discipline aan de start. Bovendien is hij na Bradley Wiggins de nieuwe werelduurrecordhouder. Toch is zo'n palmares nog geen zekerheid op het verlengen van de Belgische titel. De laureaat van 2016 en 2018 krijgt in de gemeente waar burgemeester Jean-Marie Dedecker de plak zwaait fikse tegenstand te verwachten. In totaal zijn er dit jaar een zestal kandidaten voor de Belgische titel.

Vorig jaar werd Thomas De Gendt in Anzegem tweede na Campenaerts. Diezelfde De Gendt moest begin deze maand in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Italië slechts twee seconden toegeven op de werelduurrecordhouder. Yves Lampaert, vorig jaar de nummer drie en de Belgische kampioen in 2017, maakte dan weer indruk door de tijdrit te winnen in de Ronde van Zwitserland.

Toptalent Remco Evenepoel kan blijkbaar zowat alles en reed in de Baloise Belgium Tour de tegenstand aan flarden. Tim Wellens was in de Ruta del Sol dan weer de beste tegen de klok en ook in de Baloise Belgium Tour toonde hij zich in deze discipline de sterkste en zette hij Campenaerts zelfs op twee seconden. In de Dauphiné was Wout van Aert dan weer aan het feest in de tijdrit.

Bij de vrouwen kan Ann-Sophie Duyck een zesde titel op rij behalen, maar zij is conditioneel nog niet top.

bron: Belga