Jamaica en Curaçao stoten door naar kwartfinales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jamaica en Curaçao hebben zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbisch gebied. Beide landen hadden aan een 1-1 gelijkspel voldoende om door te stoten. Jamaica en Curaçao stonden gisteren op de slotspeeldag in groep C tegenover elkaar in het Banc of California Stadium in Los Angeles. Shamar Nicholson bracht de Jamaicanen, waar Leon Bailey (ex-Genk) op de bank bleef, in de veertiende minuut op voorsprong. Pas diep in de blessuretijd maakte Juriën Gaari, spits bij het Nederlandse RKC, gelijk.

Later op de avond was Honduras in dezelfde poule met 4-0 te sterk voor El Salvador na treffers van Jorge Alvarez (59.), Rubilio Castillo (65.), Bryan Acosta (75.) en Emilio Izaguirre (90.).

Jamaica eindigt als groepwinnaar met 5 op 9 voor Curaçao. Dat heeft net als El Salvador 4 punten maar een beter doelpuntensaldo (0 tegen -3). Honduras (3 ptn) is laatste.

In de kwartfinales neemt Jamaica het op tegen de nummer twee uit groep D, titelverdediger Verenigde Staten of Panama. Curaçao treft de nummer één uit die poule.

Bron: Belga