Gilbert is ontgoocheld na niet-selectie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Philippe Gilbert werd niet opgenomen in de selectie van Deceuninck-Quick.Step voor de Ronde van Frankrijk. In een reactie op Twitter zegt hij teleurgesteld te zijn maar wenst hij zijn teamgenoten tegelijk veel succes. "Het is met veel teleurstelling dat ik moet aankondigen dat ik dit jaar niet deelneem aan de Tour. Na mijn crash en vroege exit vorig jaar was ik heel gemotiveerd om dit jaar terug te keren. Het zou mijn tiende Tour geweest zijn. Maar jammer genoeg moet ik die plannen uitstellen", schrijft de 36-jarige Waal.

"De volgende weken zal ik de eerste supporter zijn van de ploeg. Ik wens al mijn teamgenoten veel succes en ik heb er vertrouwen in dat ze mooie resultaten zullen behalen."

Vorig jaar kwam de voormalige wereldkampioen zwaar ten val in de zestiende rit van de Tour. Hij dook na het slecht inschatten van een bocht in een ravijn, brak daarbij zijn knieschijf maar reed de rit nog uit.

Deceuninck-Quick.Step maakte vandaag zijn selectie bekend voor de Tour, die op 6 juli in Brussel begint. De Spaanse klimmer Enric Mas, de Italiaanse sprinter Elia Viviani en de Franse puncher Julian Alaphilippe zijn de kopmannen. Zij krijgen met Yves Lampaert en Dries Devenyns twee Belgen in steun. De Denen Kasper Asgreen en Michael Morkov en de Argentijn Maximiliano Richeze vervolledigen het team.

bron: Belga