Felice Mazzu leidt eerste training bij KRC Genk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Landskampioen KRC Genk heeft deze voormiddag voor het eerst getraind in aanloop naar het nieuwe seizoen. De nieuwe coach Felice Mazzu verwelkomde 28 spelers op het oefenveld, waar zo'n 150 supporters de nieuwe troepen kwamen aanschouwen. Om 10.30 uur verzamelden coach Felice Mazzu en de aanwezige spelers op het C-terrein voor een open training. Er zitten nog heel wat spelers in het buitenland met interlandverplichtingen, maar Mazzu zag al 27 spelers aan het werk. Nieuwkomers Theo Bongonda en Benjamin Nygren konden op veel aandacht van de fans rekenen. De kern werd verder aangevuld met beloften, die tijdelijk zullen meetrainen. Ook Dieumerci Ndongola was van de partij, maar hij hield het bij een individuele training.

Morgen volgt een tweede training, terwijl de spelers vrijdag twee trainingen op het programma hebben. Zaterdag speelt KRC Genk zijn eerste wedstrijd bij Eendracht Termien. Woensdag 3 juli en zaterdag 6 juli gaat de Limburgse club bij respectievelijk Bregel Sport en KVK Beringen op bezoek.

Van maandag 8 tot zondag 14 juli trekt de landskampioen op zomerstage naar Horst, waar ook twee oefenwedstrijden gespeeld zullen worden. Op donderdag 11 juli speelt KRC Genk tegen Maccabi Tel Aviv, terwijl op zondag 14 juli Lokomotiva Zagreb de tegenstander vormt. Op zaterdag 20 juli volgt een eerste test met de Supercup tegen bekerwinnaar KV Mechelen. Een dag later spelen de Limburgers nog in Westerlo.

bron: Belga