Crisis Venezuela - "Staatsgreep afgewend", zegt Venezolaanse minister

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Venezolaanse regering heeft een poging tot militaire staatsgreep afgewend waarbij de linkse president Nicolas Maduro om het leven gebracht moest worden. Dat heeft de minister van Communicatie Jorge Rodriguez woensdag bekendgemaakt. "Wij waren aanwezig bij alle vergaderingen over de planning van de staatsgreep", zo zei de minister. Hij liet daarmee uitschijnen dat speciale agenten van de regering geïnfiltreerd waren in het milieu van de putchisten.

De coup, geleid door actieve militairen en militairen op rust, moest ergens tussen zondag en maandag plaatsvinden, klinkt het nog.

De regering beschuldigt Colombia, Chili en de Verenigde Staten van hulp aan de putchisten.

Venezuela heeft onder president Maduro te kampen met een enorme economische en politieke crisis, die heeft geleid tot een torenhoge inflatie en een gebrek aan levensmiddelen. Maduro werd onlangs voor een tweede keer verkozen tot president, in een verkiezing die door de oppositie werd geboycot. In januari riep parlementsvoorzitter en oppositieleider Juan Guaido zichzelf uit tot interim-president. Hij wordt erkend door meer dan vijftig landen.

Bron: Belga