Trump noemt reactie Iran op sancties "dom en beledigend"

door
Belga
Leestijd 1 min.

In een tweet heeft de Amerikaanse president Donald Trump de reactie van Iran op de bijkomende sancties die hij eerder aankondigde "heel dom en beledigend" genoemd. Hij dreigde er ook mee delen van Iran te vernietigen als het land Amerikaanse doelwitten zou aanvallen. "De erg domme en beledigende reactie van Iran vandaag, bewijst enkel dat ze de realiteit niet begrijpen. Elke aanval door Iran op iets Amerikaans zal beantwoord worden met grote en overweldigende kracht", klonk het vandaag. "In sommige delen zal overweldigend vernietiging betekenen."

Gisteren tekende Trump een uitvoeringsbesluit dat sancties oplegt aan de hoogste geestelijke leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei en onder meer acht hoge officieren van de Revolutionaire Garde. Hij deed dat om de druk op te voeren nadat een onbemande Amerikaanse drone vorige week werd neergehaald door Iran. Later deze week worden de sancties ook opgelegd aan de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif.

De Iraanse president Hassan Rohani noemde de nieuwe sancties "buitensporig" en "idioot", en het Witte Huis "achterlijk". In een speech op de Iraanse staatstelevisie zei hij dat de sancties ook geen effect zouden hebben, omdat Khamenei geen activa in het buitenland heeft.

bron: Belga