Peeters betreurt "indianenverhalen" uit eigen CD&V-rangen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ontslagnemend vicepremier Kris Peeters (CD&V) betreurt dat mensen binnen zijn eigen partij het verhaal hebben verspreid dat Peeters eigenlijk niet naar Europa wilde verhuizen, maar zijn kansen gaaf wilde houden om deel uit te kunnen maken van een volgende regering. Dat heeft hij verklaard in Terzake op Canvas. Peeters heeft vandaag zijn ontslag aangeboden als minister van de federale regering, om donderdag de eed af te leggen in het Europees parlement. Dat daar zoveel tijd over ging sinds de verkiezingen van 26 mei, voedde de geruchten dat hij liever niet naar Europa wilde, om eventueel in de volgende regering te kunnen zetelen.

"Ik vind het zeer spijtig dat van mijn eigen partij sommigen die wilde verhalen de wereld hebben ingestuurd", zei Peeters, die geen namen van partijgenoten wilde noemen.

Normaal gezien beslist CD&V donderdagavond over wie zijn opvolger wordt binnen de regering. Binnen de federale regering geldt immers een taalpariteit. Al kan een eventueel vertrek van MR-vicepremier Didier Reynders naar de Raad van Europa - indien hij tot secretaris-generaal wordt verkozen - de keuze van een opvolger misschien overbodig maken.

bron: Belga