Kinderartsen vragen terugbetaling vaccin tegen meningokokken Kinderartsen vragen terugbetaling vaccin tegen meningokokken

Kinderartsen vragen terugbetaling vaccin tegen meningokokken Kinderartsen vragen terugbetaling vaccin tegen meningokokken

De Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde vraagt dat een vaccin tegen meningokokken terugbetaald zou worden, of dat de inenting wordt opgenomen in het verplichte vaccinatieschema. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. De kinderartsen zijn een campagne begonnen om ouders ervan te overtuigen hun baby te laten inenten tegen meningokokken, bacteriën die hersenvliesontsteking kunnen veroorzaken. Elk jaar raken 100 tot 120 kinderen besmet. De inenting tegen de vaakst voorkomende vorm van besmetting, type B, kost 260 euro.

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zegt dat het vaccin niet terugbetaald wordt omdat het niet beschermt tegen alle types B. “Dat blijkt uit een advies van de Hoge Gezondheidsraad”, zegt woordvoerder Joris Moonens. “Daarom komt het niet in het vaccinatieprogramma en wordt het niet terugbetaald.” De Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde vraagt dat een vaccin tegen meningokokken terugbetaald zou worden, of dat de inenting wordt opgenomen in het verplichte vaccinatieschema. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. De kinderartsen zijn een campagne begonnen om ouders ervan te overtuigen hun baby te laten inenten tegen meningokokken, bacteriën die hersenvliesontsteking kunnen veroorzaken. Elk jaar raken 100 tot 120 kinderen besmet. De inenting tegen de vaakst voorkomende vorm van besmetting, type B, kost 260 euro.

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zegt dat het vaccin niet terugbetaald wordt omdat het niet beschermt tegen alle types B. “Dat blijkt uit een advies van de Hoge Gezondheidsraad”, zegt woordvoerder Joris Moonens. “Daarom komt het niet in het vaccinatieprogramma en wordt het niet terugbetaald.”

bron: Belga