Chelsea krijgt groen licht van Derby voor onderhandelingen met Lampard

door
Belga
Leestijd 1 min.

Frank Lampard, momenteel manager van Derby County, heeft van de Championship-club de toelating gekregen om te onderhandelen met Chelsea. De 41-jarige oud-international lijkt dan ook op weg om de nieuwe coach van de Blues te worden. Chelsea is op zoek naar een opvolger voor Maurizio Sarri, die Londen verliet voor Juventus. "Aangezien de voorbereiding op het komend seizoen nakend is voor beide clubs, hopen we dat Chelsea hiermee snel de gesprekken kan afronden", zo klinkt het op de website van Derby County.

Lampard speelde 13 jaar op het middenveld van Chelsea, goed voor 484 wedstrijden. Hij is de clubtopscorer aller tijden met 211 doelpunten. Met de Londense club werd hij onder meer drie keer kampioen, en won hij de Champions League (2012) en de Europa League (2013). Lampard droeg ook het shirt van West Ham, Manchester City en New York City.

In mei 2018 begon Lampard bij Derby County aan zijn eerste job als hoofdcoach. Afgelopen seizoen verzekerde de club zich net niet van promotie. In de play-offs verloor Derby van Aston Villa.

bron: Belga