Tienduizenden op straat voor Gay Pride in Sao Paulo

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tienduizenden mensen zijn zondag in de Braziliaanse stad Sao Paulo op straat gekomen voor de Gay Pride, ondanks het conservatieve klimaat dat heerst in het land onder het presidentschap van de extreemrechtse Jair Bolsonaro. "Ik doe mee om te strijden tegen homofobie en gebrek aan respect", zegt de 31-jarige Monique Barber. Ze zegt dat ze bij het begin van de optocht slachtoffer werd van verbale agressie. "We zitten met een homofobe politicus en zien de zaken achteruit gaan", zegt ze.

Langs de hele Avenida Paulista, een van de belangrijkste straten in Sao Paulo, liepen feestvierders langs 19 praalwagens. Er waren optredens van Spice Girl Mel C en enkele Braziliaanse artiesten. De straten waren voor de gelegenheid versierd, net als verschillende winkels.

Vorig jaar kozen de Brazilianen voor de extreemrechtse Jair Bolsonaro, een ex-militair, als hun president. Hij staat bekend voor zijn homofobe en racistische opmerkingen. Eerder deze maand noemde hij een beslissing van de hoogste rechtbank in het land om homofobie strafbaar te maken "een vergissing".

Bron: Belga