GMM19 - Kiss wuift Graspop en België uit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kiss heeft in de nacht van zondag op maandag de 24ste editie van Graspop Metal Meeting (GMM) in Dessel uitgewuifd. Het was meteen ook het afscheid van de band aan België. Het concert stond bol van de klassiek geworden ingrediënten van de Amerikaanse hardrockband. Een spectaculaire show afleveren, dat is ook met het definitieve einde in zicht het nobele streefdoel van de heren van Kiss. Voor Gene Simmons, Paul Stanley, Tommy Thayer en Eric Singer is dat eigenlijk een koud kunstje.

De formule is al jaar en dag dezelfde: brullende gitaren en wilde zangpartijen, soms overgoten met een melodieus sausje. Met geregeld vuurwerk en een lichtshow die tot ver buiten de Stenehei in Dessel te zien was. En natuurlijk de wit geschminkte gezichten, die navolging kregen in het publiek. En tot slot een van de beroemdste tongen ter wereld, die van Gene Simmons. Waarvan het verhaal de ronde doet dat die voor een miljoen dollar verzekerd is.

Voor Kiss was Graspop een tussenstop en een van de 26 Europese concerten van hun afscheidstournee "End of the Road". Die begon op 31 januari van dit jaar en eindigt op 3 december. Ze zijn dus halfweg. De 50.000 fans genoten van de theatrale performance en nummers die de tand des tijds doorstonden zoals "Rock and roll all nite", "I was made for lovin you" en "Sure know something".

Bij de oprichting in 1973 wilden bassist Simmons en zanger/gitarist Stanley van Kiss "the hottest band in the world" maken. De grootste zijn ze niet geworden, maar naar showgehalte moeten ze alleen onderdoen voor Rammstein.

bron: Belga