GMM19 - De spoeling wordt dunner

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kiss voor de vierde en laatste keer, Slipknot voor de zevende keer, Slayer zelfs voor de tiende keer: Graspop Metal Meeting greep ook in de 24ste editie gretig naar de gevestigde waarden. De organisatoren zijn de eersten om te beseffen dat ze niet kunnen blijven putten uit een dozijn grote namen van de hardrock. De jaargang 2019 toonde aan dat er sleet komt op sommige "oudjes". Anderzijds worstelt het organisatieteam in Dessel met het probleem van de opvolging. Metal is in hetzelfde bedje ziek als reggae en blues. Veel beloftevolle bands bijven in de subtop hangen. En toch dringt de zoektocht naar nieuw talent op het podium zich op.

De organisatoren hebben zondag laten verstaan dat ze er rekening mee houden dat ze de volgende jaren wel eens met minder sterk ogende affiches gaan (moeten) uitpakken. Dat impliceert niet meteen minder muzikaal talent op de vijf podia.

Maar het publiek van Graspop Metal Meeting is gewoon geraakt aan ronkende namen. Om dat probleem te omzeilen, kunnen de organisatoren tijdens de 25ste editie in juni 2020 de enige leemte op het fraaie palmares vullen: Metallica.

bron: Belga