Benat San José is nieuwe coach van Eupen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Benat San José is de nieuwe coach van Eupen. Dat maakte de Luikse eersteklasser vandaag bekend. De 39-jarige Spanjaard volgt de Fransman Claude Makelele op. Hij tekende een contract voor twee jaar en brengt zijn eigen assistenten mee. San José startte zijn trainersloopbaan bij de jeugd van Real Sociedad. Daarna was hij in Saoedi-Arabië (Al-Ittihad en Ettifaq), Chili (Antofagasta en Universidad), Bolivië (Bolivar) en de Verenigde Arabische Emiraten (Al-Nasr) aan de slag. Met Al-Ittihad won hij in 2013 als jongste trainer in de geschiedenis de Kings Cup.

"We zijn erg blij dat we deze getalenteerde en internationaal gewilde trainer in dienst konden nemen", verklaarde Eupens topman Andreas Bleicher. "Benat heeft al heel wat internationale successen geboekt met een filosofe van individuele talentontwikkeling, op basis van een sterke teamgeest. Hij overtuigde ons met zijn enthousiasme en analytische aanpak. Ik weet zeker dat onze fans reden hebben om uit te kijken naar een spannend seizoen."

Bij Eupen worden San José en zijn assistenten morgen om 13u45 voorgesteld. Zijn eerste training zal hij dan al afgewerkt hebben.

bron: Belga