Thomas Van der Plaetsen, nog altijd derde, loopt verder uit op schema voor WK-limiet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Van der Plaetsen staat op de derde plaats na acht onderdelen van de tienkamp bij de Décastar in Talence. Hij heeft een voorsprong van 56 punten op de limiet voor het WK in Doha van 27 september tot 6 oktober. Van der Plaetsen begon de tweede dag met een kleine achterstand van 22 punten op de limiet voor het WK. In de eerste discipline op vandaag, de 110 meter horden, liep hij meteen 8 punten in. Hij werd vierde in 14.95, 56 honderdsten boven zijn persoonlijk record maar sneller dan in zijn beste tienkamp tijdens de Spelen in Rio. Het discuswerpen was nog beter bij de Deinzenaar. Hij gooide zijn discus naar 46m23, bijna drie meter verder dan destijds in Rio. Het leverde de vijfde plaats op.

Het polsstokspringen, het achtste onderdeel, werd een succes voor Van der Plaetsen. Op 5m25 maakte hij het nog even spannend, maar hij klaarde die hoogte bij de derde poging. Daarna lukte 5m35 bij de eerste poging en vervolgens 5m45 bij de tweede poging. 'VDP' verbeterde zo zijn persoonlijk record met vijf centimeter en won de wedstrijd. Na acht onderdelen heeft hij 56 punten voorsprong op de WK-limiet (8.200) en 76 punten achterstand op zijn persoonlijk record (8.332).

Benjamin Hougardy, de tweede Belgische vertegenwoordiger in de tienkamp, kwam tot 15.20 op de horden, 37m56 in het discuswerpen en 4m55 in het polsstokspringen. Hij is met 6.269 punten voorlopig zevende.

Bron: Belga