Hockey Pro League - Red Lions sluiten zondag groepsfase af met duel tegen Argentinië

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische hockeymannen nemen het zondag op de slotspeeldag van de groepsfase in de Hockey Pro League in Antwerpen op tegen Argentinië. Door de 1-4 zege van Australië zaterdag in Amstelveen op bezoek bij Nederland, zijn de Red Lions quasi zeker van de tweede plaats in de groep na de eerste ronde. Enkel als de Argentijnen met elf doelpunten verschil winnen kunnen ze nog over België wippen. Het resultaat van de wedstrijd tegen olympisch kampioen Argentinië wordt wel bepalend voor de eerste tegenstander in de Final Four, volgende week in Amstelveen. Bij een zege tegen Los Leones wordt dat Nederland, of opnieuw Argentinië bij een puntendeling of een nederlaag.

Met 32 punten uit 14 wedstrijden is Australië groepswinnaar, de Red Lions volgen momenteel op de tweede plaats met 25 punten. In de halve finales van de Final Four nemen ze het op tegen het land dat op de derde plaats eindigt. Momenteel is dat Nederland (23), voor Argentinië (22).

De Red Panthers willen in hun slotwedstrijd dan weer hun vijfde plaats veiligstellen. Voor de Final Four komen de Belgische hockeyvrouwen niet meer in aanmerking. In de heenwedstrijd verloren ze in het begin van de competitie al met 2-0 van Argentinië in Cordoba, maar op eigen bodem kan er natuurlijk altijd iets meer. Daarnaast is het belangrijk nog punten te sprokkelen voor de wereldranking want op basis daarvan wordt in november de tegenstander bepaald in een dubbele olympische kwalificatiewedstrijd.

bron: Belga