Copa America - Brazilië zet Peru overtuigend opzij, ook Venezuela naar kwartfinales

Brazilië heeft zich zaterdag met een overtuigende overwinning op Peru geplaatst voor de kwartfinales van de Copa America. De "Goddelijke Kanaries" bezorgden bondscoach Tite een glimlach door in Sao Paulo met 5-0 te winnen.

Peru had net als Brazilië vier punten uit de voorgaande twee duels, maar kwam er tegen het gastland van de Copa niet aan te pas. Casemiro schoot Brazilië in de twaalfde minuut op 1-0 en zeven minuten later maakte Roberto Firmino er 2-0 van. Doelman Pedro Gallese trapte de bal uit tegen de Braziliaan. De keeper zag de bal terugkaatsen tegen de paal, maar Firmino kapte hem vervolgens uit en schoot alsnog binnen. Everton zorgde met een laag schot voor de 3-0-ruststand. Aanvoerder Dani Alves schoot in de tweede helft van dichtbij de 4-0 binnen. Invaller Willian bepaalde vlak voor tijd met een fraai schot van afstand de eindstand op 5-0. Gabriel Jesus miste in blessuretijd nog een strafschop.

Venezuela versloeg Bolivië in Belo Horizonte met 3-1 en gaat als tweede in groep A ook naar de kwartfinales. Brazilië is met 7 punten groepswinnaar, voor Venezuela (5), Peru (4) en Bolivië. Peru kan als één van de beste twee derdes ook nog doorgaan.