Africa Cup 2019 - Guinee en Madagascar spelen 2-2 gelijk

Guinee en Madagascar hebben zaterdag in Alexandrië 2-2 gelijkgespeeld op de eerste speeldag in groep B van de Africa Cup. Bij de rust stond Guinee 1-0 voor. Sory Kaba opende de score in de 34e minuut. In de tweede periode was het Madagascar dat op voorsprong kwam, dankzij Anicet Abel (49e) en Carolus Andriamahitsinoro (55e). In de 66e minuut legde Francois Kamano vanop de penaltystip de eindstand vast. Charleroi-middenvelder Marco Ilaimaharitra speelde een volledige wedstrijd voor Madagascar, bij Guinee kwam Idrissa Sylla (Zulte Waregem) niet van de bank. Ibrahima Cissé (ex-KV Mechelen en -Standard) maakte de 90 minuten vol voor de Guineers, Mohamed Yattara (ex-Standard) mocht vier minuten voor tijd invallen.

Door het gelijkspel is Nigeria, dat eerder op de dag Burundi met 1-0 versloeg, alleen leider in de groep.