“Ozondrempel komende dagen mogelijk overschreden”

Ozondrempel komende dagen mogelijk overschreden

De combinatie van luchtvervuiling, de hoge temperaturen en het zonnige weer zullen de volgende dagen zorgen voor een toename van de ozonconcentraties. Dat zegt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) vandaag in een mededeling. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft vanmiddag de waarschuwingsfase van het Vlaamse warmteactieplan afgekondigd. Het KMI verwacht de volgende dagen warm tot zeer warm weer. Zondag stijgt de maximumtemperatuur (Ukkel) tot 28°C. Begin volgende week lopen de temperaturen verder op met op woensdag temperaturen tot 34°C, in de Kempen mogelijk nog hoger.

IRCEL verwacht dat de combinatie van luchtvervuiling, de hoge temperaturen en het zonnige weer de komende dagen zal zorgen voor een toename van de ozonconcentraties. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe hoog de concentraties zullen oplopen en of de Europese informatiedrempel van 180 µg/m³ overschreden zal worden.

Indien de volgende dagen overschrijdingen van de informatiedrempel voorspeld of gemeten worden, zal IRCEL daarover communiceren.

bron: Belga