Goffin verovert scalp van ’s werelds nummer vijf Zverev op ATP Halle

Goffin verovert scalp van 's werelds nummer vijf Zverev op ATP Halle

David Goffin (ATP 33) heeft zich met een knappe overwinning tegen Alexander Zverev (ATP 5) geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Duitse Halle (gras/2.081.830 euro). Hij vloerde het tweede reekshoofd met 3-6, 6-1 en 7-6 (7/3) na twee uur en zestien minuten tennis. De Luikenaar kreeg bij 5-4 in de derde set twee matchpunten op de service van Zverev maar de Duitser werkte die allebei weg. In de tiebreak kwam Goffin 6-3 voor. Vervolgens benutte hij zijn derde wedstrijdpunt wel.

Het was het vierde duel tussen de 28-jarige Goffin en de 22-jarige Zverev. De Duitser had de twee laatste ontmoetingen gewonnen, in 2018 in Rome en in 2016 in München (allebei op gravel). Goffin klopte de toen piepjonge Zverev in 2014 in het Challengertoernooi van Bergen (op hardcourt).

Goffin mag het zaterdag voor een plaats in de finale opnemen tegen de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 22). Die versloeg het Russische derde reekshoofd Karen Khachanov (ATP 9) met 6-2 en 7-6 (7/4). De 23-jarige Berrettini is de man in vorm. Vorige week won de 23-jarige Romein de titel op het gras in Stuttgart.

Het wordt de eerste onderlinge ontmoeting tussen Goffin en Berrettini.

bron: Belga