Deel luchtruim komende nacht gesloten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een deel van het Belgische luchtruim moet in de nacht van vrijdag op zaterdag gesloten worden. De oostsector zal van 1.30 tot 4.30 uur onbeschikbaar zijn, zegt een woordvoerder van luchtverkeersleider skeyes. Dat zou vooral gevolgen hebben voor de luchthaven van Luik. De oostsector moet worden gesloten omwille van zieke luchtverkeersleiders waarvoor niet voldoende vervanging werd gevonden, zegt skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene.

De luchthaven van Luik zal niet helemaal stilvallen. Net zoals bij vorige storingen krijgt hij ondersteuning van Duitse luchtverkeersleiders die werken vanuit de omgeving van Frankfurt. Daardoor kan er toch een beperkt aantal vliegbewegingen verzekerd worden.

Op de andere luchthavens in België, ook Brussels Airport, zou er geen hinder zijn of zou die zeer beperkt zijn. Het is de tweede keer deze week dat een deel van het luchtruim 's nachts gesloten moet worden door een personeelstekort bij skeyes.

Bij de luchtverkeersleider is al maanden een sociaal conflict bezig. De directie sloot wel sociale akkoorden met één vakbond, maar die werden niet ondertekend door de twee andere bonden. Op 24 juni gaat het sociaal overleg voort.

bron: Belga