Decastar Talence - Thomas Van der Plaetsen: "Voel toch enige druk om dit weekend de WK-limiet te halen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Olympisch kampioene Nafi Thiam en wereldrecordhouder Kevin Mayer eisen de meeste aandacht op, maar ook Thomas Van der Plaetsen komt dit weekend in actie op de tienkamp van de Decastar in Talence. Hij doet er een tweede en vermoedelijk laatste gooi naar de limiet voor het WK atletiek in Doha, en voelt bij aanvang de nodige druk. "Het doel dit weekend is heel erg duidelijk", sprak Van der Plaetsen op een persmoment in Talence. "Ik ben hier om de WK-limiet van 8.200 punten te behalen. Een persoonlijk record of een olympische kwalificatie zouden nog mooier zijn, maar daarvoor komen er nog kansen. Voor het WK is het een beetje van moeten dit weekend. Ik moet toegeven dat ik toch enige druk voel." Het persoonlijke record van Van der Plaetsen staat op 8.332 punten, de olympische limiet bedraagt 8.350 punten.

Van der Plaetsen had in het voorjaar toegewerkt naar de open Zuid-Afrikaanse kampioenschappen, maar daar viel na vier onderdelen de stroom uit en moest de wedstrijd geannuleerd worden. "Het seizoen sleept daardoor wel erg lang aan, want ik maart werkte ik ook al het EK indoor af", vertelt de Deinzenaar. "Ik heb geprobeerd om mijn vorm van in april te behouden tot nu, maar dat was niet makkelijk. De trainingen liepen de laatste weken toch iets minder."

De goede verstaander merkt op dat Van der Plaetsen niet honderd procent is. Is de WK-limiet dan wel realistisch? "Dat denk ik wel. Op de werpnummers moet normaal nog rek zitten, omdat die al een tijdje beter draaien dan wanneer ik in 2016 mijn persoonlijk record op de tienkamp neerzette."

Bron: Belga