Decastar Talence - Nafi Thiam: "Net na blessure moet je zeker geen Europees record van mij verwachten"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Olympisch, wereld- en Europees kampioene zevenkamp Nafi Thiam werkt komend weekend in het Zuid-Franse Talence haar eerste meerkamp in meer dan tien maanden af. Ze voelt zich goed, maar verwacht na een kuitblessure nog geen topresultaat. "Naar een concreet puntentotaal ben ik hier niet op zoek", vertelde Thiam op een persmoment in Talence. "Wel naar een goed gevoel. Ik bekijk het zo: er resten nog altijd meer dan drie maanden tot aan het WK in Doha, dus in vergelijking met een normaal seizoen zou je kunnen zeggen dat het eigenlijk nog maar april is. Dan moet je ook niet verwachten dat ik al in topvorm ben. Bovendien keer ik terug na een kuitblessure, dus moet je zeker geen Europees record van mij verwachten." Het persoonlijk record van Thiam bedraagt 7.013 punten, 19 eenheden minder dan het Europees record.

Wat mogen we dan wel verwachten van de zevenkampster, de olympische limiet van 6.420 punten? "Zeker. Als ik die niet haal... dan heb ik een probleem", klinkt het zelfverzekerd. "Mijn voorbereidende wedstrijden waren goed. Op de 200 meter heb ik mezelf verrast met een persoonlijk record." Dat record kwam er relatief kort nadat ze in januari een scheurtje in haar kuit opliep. "Ik heb toch bijna drie maanden niet gelopen. Behalve wat fietsen en aquajoggen mocht ik niet trainen. Vanaf april kon ik mij weer serieus voorbereiden."

Thiam moest behalve trainen ook studeren de afgelopen weken. Volgende vrijdag wacht haar een examen. "Die studies hebben al veel energie van mij gevraagd, maar zorgen er tegelijkertijd ook voor dat ik af en toe aan iets anders kan denken. In augustus zitten mijn studies erop. Wat daarna volgt, beschouw ik toch als een nieuw deel van mijn carrière. Ik verwacht dat het professioneel atletenbestaan mij in staat stelt mijn potentieel maximaal te benutten."

Bron: Belga