Twintiger laat het leven onder goederentrein in Aarschot

Twintiger laat het leven onder goederentrein in Aarschot
Foto Google Maos

In Aarschot is donderdagavond een 20-jarige jongeman om het leven gekomen toen zijn wagen op een overweg gegrepen werd door een goederentrein. Twee inzittenden raakten lichtgewond. Volgens getuigen waren de slagbomen niet gesloten en waren de witte lichten in werking op het moment van het ongeval. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

Op donderdag 20 juni rond 22.30 uur werd een auto gegrepen door een goederentrein aan de overweg in de Winterstraat in Aarschot. De auto werd meer dan honderd meter meegesleurd. Een jongeman van bijna 21 jaar uit Aarschot liet het leven. Hij was de bestuurder van de auto die werd gegrepen. Zijn twee passagiers, een meisje van 18 jaar uit Herselt en een man van 21 jaar uit Aarschot, raakten lichtgewond.

Slagbomen niet gesloten

Spoorwegnetbeheerder Infrabel kan voorlopig geen commentaar geven over het treinongeval. “Het onderzoek is in handen van het Leuvense parket. Wij mogen daar geen uitspraak over doen in het belang van het onderzoek”, luidt het. “Wij verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek, maar mogen geen commentaar geven.”

Volgens een getuige waren de slagbomen niet gesloten en waren de witte lichten in werking op het moment van het ongeval. Dit stemt overeen met de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige die door het parket werd aangesteld. Het Leuvense parket stelde ook het labo en de wetsarts aan. Het onderzoek zal moeten uitwijzen waarom de seinen niet werkten.