Tour & Taxis twee maanden lang decor voor Summer Edition festival

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de site van Tour & Taxis vindt deze zomer van 27 juni tot 29 september voor het eerst het Summer Edition festival plaats. Een bruisend aanbod van foodtrucks, veel muziek, een openluchtcinema, en diverse sportevenementen moet van Tour & Taxis een hotspot maken aan de kanaalzone. Terwijl Brussel Bad dit jaar niet plaatsvindt vanwege de werken aan Kanal - Centre Pompidou en de stad Brussel met vervanger Hello Summer naar andere wijken trekt, komt Tour & Taxis op de proppen met het eerste Summer Edition stadsfestival.

Op de site komt een muziekplein waar heel wat concerten en afterworkparty's worden gegeven met de dj's Turtle Master, Supafly, Mickey en DC Salas. Rond het muziekplein zullen heel wat foodtrucks en foodcontainers opgetrokken worden. Bezoekers kunnen er niet enkel eten, maar ook culinaire workshops en cocktailmasterclasses volgen.

Voor sport en ontspanning kunnen de bezoekers terecht in de "Sheds" en het park van Tour & Taxis. Elke vrijdag- en zaterdagavond komt er een openluchtcinema met heel wat filmklassiekers. De sportievelingen kunnen initiaties rollervoetbal of een zelfverdedigingscursus Krav Maga volgen.

Ecologie is ook een onderdeel van het festival met onder meer een "zero waste"-sensibilisatieworkshop, een workshop rond ecologisch tuinieren of testritjes met ecologisch transport tijdens de Micro-Mobility Sundays.

Daarnaast staan al heel wat evenementen zoals het BXLBeerFest (24-25 augustus), Color Run (31 augustus) of de Brussels Design Market (28-29 september) gepland op de site.

bron: Belga