Venezuela houdt, met hulp van VAR, stand tegen Brazilië

Brazilië is in zijn tweede groepsmatch op de Copa America niet verder geraakt dan 0-0 tegen Venezuela. De videoscheidsrechter (VAR) speelde een opvallende rol in Salvador door twee doelpunten van de Seleçao af te keuren. Brazilië had zijn openingsmatch tegen Bolivia vlot gewonnen met 3-0 en kon zich met een tweede zege al plaatsen voor de kwartfinales. Maar tegen Venezuela bleef de grote favoriet op de eindzege steken op een doelpuntenloos gelijkspel.

Twee keer konden de thuisfans juichen na een doelpunt, maar telkens kwam de VAR daarna tussen om de treffer af te keuren. De eerste keer in minuut 59 toen Gabriel Jesus scoorde, en vervolgens kort voor tijd toen Coutinho de netten deed trillen.

In de eerste helft was een goal van Firmino ook al afgekeurd door de hoofdscheidsrechter.

De Venezolaanse bondscoach loofde na afloop de tussenkomsten van de videoref. "Leve de VAR. Vandaag was het in ons voordeel. Maar het waren geen geschenken. De beslissingen waren rechtvaardig", aldus Rafael Dudamel.

Brazilië en Peru, dat eerder op de avond met 3-1 van Bolivia won, leiden in groep A met 4 op 6. Venezuela heeft 2 punten, Bolivia is met 0 op 6 laatste. Zaterdag staan op de slotspeeldag Peru-Brazilië en Bolivia-Venezuela op het programma. De top twee stoot zeker door naar de kwartfinales.