“Ik ben helemaal OK”, verzekert Tourwinnaar Thomas na val en opgave

Ik ben helemaal OK

Geraint Thomas heeft vanochtend in een tweet nogmaals bevestigd dat hij geen ernstige blessure overhoudt aan zijn valpartij in de Ronde van Zwitserland. De 33-jarige Welshman zal volgende maand dus zijn titel kunnen verdedigen in de Ronde van Frankrijk. Thomas liep bij de val in de vierde rit verscheidene schaafwonden op aan de schouder en een snijwonde boven zijn rechteroog. De renner van Team Ineos stapte uit de wedstrijd en liet zich voor alle zekerheid onderzoeken in het ziekenhuis. Gisteravond bleek al dat zijn Tourdeelname niet in het gedrang zou komen.

“Bedankt voor alle berichten!”, schrijft Thomas op Twitter. “Ik baal dat ik de Ronde van Zwitserland moet verlaten maar gelukkig ben ik helemaal OK. Ik stootte mijn hoofd en had hechtingen nodig boven mijn oog, dus hielden de dokters mij van de fiets. Dat betekent gewoon dat ik volgende week enkele flinke trainingsritten nodig heb”, eindigt hij met een knipoog.

De Tour begint op 6 juli in Brussel. Team Ineos verloor eerder al viervoudig eindwinnaar Chris Froome na een zware valpartij.

bron: Belga