Hockey Pro League - Red Lions spelen woensdag tegen Australië met eerste plaats als inzet

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Lions treffen woensdag in Antwerpen tijdens hun voorlaatste wedstrijd van de reguliere fase van de Hockey Pro League Australië. De Belgen, nummer een van de wereld en nummer twee in de Pro League, treffen zo de nummer twee van de wereld maar nummer een in de Pro League. Een superclash dus met als inzet het meest gunstige plaatsje in de Final Four in Amsterdam van 28 tot 30 juni. Door als winnaar uit de reguliere fase van de Hockey Pro League te komen, kunnen de Red Lions Nederland, dat hoogstwaarschijnlijk als derde eindigt, vermijden in de halve finales. De Belgische mannen van bondscoach Shane Mcleod toonden zich de laatste week al in vorm met klinkende zeges tegen Duitsland (0-8) en Nieuw Zeeland (4-0). De heenwedstrijd tegen Australië in Melbourne wonnen ze met 1-4.

Voor de Belgische mannen geldt de Hockey Pro League vooral als opstapje naar het EK in eigen land, eind augustus in Antwerpen. Woensdag worden er geen risico's genomen en krijgen Nicolas De Kerpel, Florent Van Aubel, Manu Stockbroekx, Augustin Meurmans en Nicolas Poncelet rust. Met 25 punten uit 12 wedstrijden zijn de Lions voorlopig tweede met één punt minder dan Australië. Beide landen zijn al zeker van de Final Four.

De wedstrijd van de Red Lions start woensdag om 20u30, om 18u30 zijn de vrouwelijke collega's van de Red Panthers al aan de beurt. De nummer vijf in de Hockey Pro League probeert het vertrouwen terug te vinden na een nul op vijftien en treft eveneens Australië, de voorlopige derde. Op de wereldranking zijn de Belgen dertiende, de Aussies derde. In de heenwedstrijd in Melbourne verrasten de Panthers nog door met 1-2 te gaan winnen bij Australië. Vorige week verloren de vrouwen van Niels Thijssen met 2-1 van Duitsland en met 0-3 van Nieuw-Zeeland.

De laatste wedstrijd van de reguliere fase in de Hockey Pro League volgt voor zowel de Red Lions als de Red Panthers aanstaande zondag, wanneer ze beide Argentinië treffen in Antwerpen.

bron: Belga