VIDEO. Pakjesbezorger laat iets meer achter dan enkel een bestelling...

Als de nood het hoogste is, is de redding nabij. Of in dit geval de bloempot. Een Australische pakjesbezorger moest zo nodig naar het toilet, dat hij er niets beter op vond dan zijn behoefte te doen in een bloempot die naast de huisdeur van een klant stond. Jammer genoeg voor hem werd zijn daad op film vastgelegd.
door
maren.vanhouche
Leestijd 1 min.

In het Australische Bendigo, in de staat Victoria, heeft een pakjesbezorger een gezin op meer getrakteerd dan enkel een pakketje. De jongeman klopte aan om een bestelling te leveren, maar de deur bleef gesloten.

In de veronderstelling dat er niemand thuis was, besloot de koerier daarop zijn blaas te ledigen in een bloempot die net naast de deur stond. De man is zich van geen kwaad bewust en vertrekt enkele minuten later met het pakje onder de arm.

Ontslag

Wat de jongeman niet wist, was dat zijn daad gefilmd werd door een beveiligingscamera. De beelden deden al snel de ronde op het internet en bezorgden zijn werkgever, Australia Post, het schaamrood op de wangen.

Het bedrijf excuseerde zich voor het incident en ontsloeg de man op staande voet. "Dit soort gedrag toleren wij niet. Bijgevolg is de persoon in kwestie niet langer pakjes aan het leveren voor ons bedrijf", liet een woordvoerder van de pakjesdienst weten. Potje beplassen, potje betalen, heet dat dan.