Weerbericht - Kwik klimt tot 28 graden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dinsdag is het warm en eerst nog vrij zonnig op wat hoge wolkenvelden na. In de loop van de dag ontstaan er in het binnenland stapelwolken. Later kunnen er zich heel plaatselijk enkele buien ontwikkelen met een onweerachtig karakter. De maxima gaan van 22 graden aan zee tot 27 of 28 graden in de Kempen, voorspelt het KMI. Dinsdagnacht blijft het wisselend tot zwaarbewolkt en vooral over het westen en later ook centrum kan er wat meer georganiseerd onweer optreden. Het wordt niet kouder dan 15 tot 19 graden.

Woensdag wordt een warme maar zwoele dag met soms felle onweersbuien die van west naar oost trekken. De maxima gaan van 22 graden aan zee tot 26 of 27 graden in de Kempen.

Donderdag trekken de buien naar het oosten en is het koeler met opklaringen. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden bij een matige westenwind.

Vrijdag is het meestal droog en vrij zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken. De maxima gaan van 17 tot 21 graden.

Zaterdag wordt het opnieuw warmer. De dag begint meestal zonnig. In de loop van de dag komen er meer stapelwolken. In het oosten is er na de middag kans op een regen­ of onweersbui. In het westen blijft het droog tot de avond. Maxima van 20 tot 24 graden.

Zondag wordt het nog warmer en blijft het waarschijnlijk droog met veel zon. De maxima liggen in de buurt van 25 graden in het centrum van het land.

Na een vrij zwoele nacht is het maandag warm maar bewolkt met enkele buien die op het einde van de dag een onweerachtig karakter kunnen krijgen in het oosten van het land. Maxima van 23 tot 28 graden.

bron: Belga