Beruchte tafelschuimster riskeert in totaal al honderd maanden cel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het openbaar ministerie heeft opnieuw zes maanden effectieve gevangenisstraf gevorderd voor een 49-jarige tafelschuimster. Nadine W. ging zoals altijd op restaurant, maar bleek de rekening niet te kunnen betalen. In totaal riskeert ze nu al voor honderd maanden in de gevangenis te belanden. De afgelopen maanden heeft Nadine W. als tafelschuimster al een stevig palmares opgebouwd. Begin december 2018 veroordeelde de Veurnse strafrechter haar tot twee maanden gevangenisstraf. In de correctionele rechtbank van Brugge kwamen daar in maart nog eens vijftien maanden cel bij. Sinds afgelopen week werd ze door vier verschillende rechters in totaal zelfs tot 57 maanden cel veroordeeld. W. bestelt meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.

Vanochtend werd de vrouw opnieuw bij verstek berecht voor een feit van afzetterij. Deze keer liep ze op 29 mei tegen de lamp in een Chinees restaurant in Torhout. Het parket vorderde een effectieve celstraf van zes maanden en een geldboete. De rechter doet pas op 17 september uitspraak.

Voorlopig zat Nadine W. nog geen dag in de gevangenis, maar dat zal wellicht veranderen na de vonnissen in de recentste dossiers. In totaal werd ze al tot 74 maanden cel veroordeeld en hangt haar nog eens een straf van 26 maanden cel boven het hoofd. De laatste vonnissen zullen nu wel eerst aan haar betekend moeten worden. Daarna heeft ze nog de tijd om verzet of beroep aan te tekenen tegen de veroordelingen. In de eerdere dossiers heeft de tafelschuimster dat niet gedaan. In de praktijk zal ze wellicht niet voor eind juli aangehouden worden.

bron: Belga