EK U21 (m) – Jordi Vanlerberghe geopereerd aan geklemde meniscus

EK U21 (m) - Jordi Vanlerberghe geopereerd aan geklemde meniscus

Jordi Vanlerberghe is met succes geopereerd aan een geklemde meniscus, zo maakte de afgelopen seizoen door Club Brugge aan KV Kortrijk uitgeleende middenvelder maandag bekend op zijn Instagram-pagina. De 22-jarige Vanlerberghe zat in de selectie van bondscoach Johan Walem voor het EK voor beloften in Italië, maar viel afgelopen week uit met een in een oefenpot opgelopen kwetsuur. In de selectie van de beloften werd hij vervangen door Genkenaar Dries Wouters.
Aanvankelijk werd gevreesd voor een zware blessure, uiteindelijk bleek het mee te vallen. “Opgelucht!”, schreef Vanlerberghe dan ook. “Nadat er eerst werd gevreesd voor een kruisbandblessure, werd na verder onderzoek vastgesteld dat het om een geklemde meniscus ging. Net geopereerd en alles goed verlopen. Bedankt aan iedereen voor de vele berichtjes! Ik hoop snel terug te zijn!”
De Jonge Duivels begonnen zondagavond aan hun EK met een 3-2 nederlaag tegen Polen, waardoor de uitschakeling in de groepsfase al om de hoek loert. Woensdag (18u30) volgt een confrontatie met Spanje. Gastland Italië is zaterdag (om 21u00) de laatste tegenstander van de manschappen van bondscoach Johan Walem in de groepsfase.

bron: Belga