Alison Van Uytvanck bereikt tweede ronde in Mallorca

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alison Van Uytvanck (WTA 57) heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Mallorca (250.000 dollar). Ze haalde het op het Spaanse gras in drie sets van de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 38), het achtste reekshoofd.

Na 1 uur en 50 minuten had Van Uytvanck met 6-2, 3-6 en 6-3 de overwinning beet. In de achtste finales speelt ze tegen de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA 358) of de Chinese Yafan Wang (WTA 58).

Met vierde reekshoofd Elise Mertens (WTA 21), Kirsten Flipkens (WTA 80) en qualifier Ysaline Bonaventure (WTA 118) staan nog drie Belgen op de hoofdtabel in het enkelspel. Mertens speelt later op de dag tegen de Duitse wildcard Andrea Petkovic (WTA 71), Flipkens neemt het op tegen de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 30).

Bonaventure, die vandaag haar tweede kwalificatiematch won, krijgt een heuse klepper als tegenstandster in de openingsronde. Daar wacht met de Duitse Angelique Kerber (WTA 6) het topreekshoofd in Palma de Mallorca. Beide speelsters stonden nooit eerder tegenover elkaar op het WTA-circuit.

Bron: Belga