NMBS zet veertig extra treinen in voor Tourstart in Brussel

Foto Belga / L. Dieffembacq

Naar aanleiding van de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk in Brussel zal NMBS tijdens het weekend van 6 en 7 juli haar treinaanbod uitbreiden. In totaal zullen veertig extra treinen bezoekers naar en van de hoofdstad brengen.

Brussel is dit jaar twee dagen lang het kader van de Grand Départ van de Tour de France. Daarmee wordt de vijftigste verjaardag van de eerste Tourzege van Eddy Merckx – in 1969 – gevierd.

Eerste etappe

Op zaterdag 6 juli staat er een rit in lijn gepland die in Brussel vertrekt en aankomt. Het centraal station ligt het dichtst bij de vertrekplaats – het Koningsplein. Wie de aankomst aan het kasteel van Laken wil zien, kan vanuit Brussel-Noord een pendeltrein naar Bockstael nemen. Tussen 14 en 20 uur zullen op deze verbinding drie treinen per uur rijden, ofwel één om de twintig minuten.

Wie na de wedstrijd terug richting kust, Charleroi, Kortrijk, Gent, Bergen en Doornik moet, neemt best lijn 6 van de MIVB naar het station Brussel-Zuid, om daar over te stappen op de trein.

Tweede etappe

Zondag staat er een tijdrit op het programma. Reizigers die de renners willen zien starten op het Paleizenplein, stappen best af in het centraal station. De stations Brussel-Schuman, Boondaal, Bosvoorde, Etterbeek en Schaarbeek liggen vlak bij het parcours van de tijdrit.

Tickets worden verkocht tegen weekendtarief (de helft van de normale prijs). Je kan er ook onbeperkt mee binnen Brussel de trein nemen. Er zal extra Tour-animatie zijn in de stations Brussel-Centraal en Brussel-Zuid.

De etappe van maandag 8 juli start in Binche. Daarvoor is er een B-Evenementbiljet beschikbaar. Dat geeft 50 procent korting op de heen- en terugreis met de trein naar Binche.