Vier agenten gedood in een mijnontploffing in Kameroen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vier agenten zijn zaterdag gedood in de ontploffing van een mijn toen hun voertuig passeerde in Otu, in het zuidwesten van Kameroen. Dat is in een van de twee Engelstalige regio's en het decor van een gewapend conflict. "Zaterdagochtend is een voertuig van de nationale politie het slachtoffer geworden van een aanslag met een zelfgemaakt springtuig", aldus de minister van Communicatie, René Emmanuel Sadi, in een persbericht. Volgens hem hebben terroristen die de afscheiding nastreven, de mijn geplaatst. Naast de vier doden, zijn ook zes agenten gewond geraakt.

De agenten waren nog maar net lid van de politie, zo blijkt uit politiebronnen. Ze zaten aan boord van een pick-up en waren op weg om hun collega's in de regio te bevoorraden.

De Engelstalige separatisten van Kameroen, dat overwegend Franstalig is, willen een onafhankelijke staat oprichten in de regio's Nord-Ouest en Sud-Ouest. Eind 2017, na een jaar van protesten, namen de separatisten de wapens op tegen Yaoundé. Sindsdien zijn de regio's het decor geworden van een gewapend conflict.

Bron: Belga