Slotrit in Dauphiné is dankzij Van Baarle opnieuw voor Ineos, eindzege voor Fuglsang

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Nederlander Dylan van Baarle (Team Ineos) heeft de achtste en laatste etappe van het Criterium du Dauphiné van Cluses naar Champéry gewonnen. De Deen Jakob Fuglsang (Astana) kon zijn gele trui veiligstellen en is eindwinnaar. Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) won de witte jongerentrui. Een groep van dertien renners slaagde er na enkele andere mislukte aanvalspogingen in om weg te geraken. De eerste zeven van het klassement waren op een zakdoek van mekaar aan de slotrit begonnen, maar de Brit Adam Yates moest vandaag opgeven met maagproblemen. Hij stond nochtans op acht seconden van leider Fuglsang bij aanvang van de rit.

Van de kopgroep van dertien bleven voorin uiteindelijk alleen Dylan van Baarle en Jack Haig over. De Nederlander was de beste in de spurt, de tweede dagzege op rij voor Ineos na Wout Poels gisteren en de allereerste WorldTour-zege voor Van Baarle.

De favorieten bestookten mekaar in de slotrit niet meer, en zo kwam de eindzege van Fuglsang nooit in het gevaar. Hij haalde het voor Tejay Van Garderen (EF Education First) en Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe). Dylan Teuns (Bahrein-Merida) kon zijn zesde plaats veiligstellen.

Bron: Belga