BIZAR. Zo ontspoorde het verjaardagsfeestje van een Duitse 16-jarige

In het zuidwesten van Duitsland is het private verjaardagsfeestje van een zestienjarig meisje stevig uit de hand gelopen. Honderden mensen waren plots opgedaagd en kregen het met de politie aan de stok. Negen mensen zijn opgepakt, meldt de politie.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Het feestje vond plaats in Grünstadt, op zowat 30 kilometer van Mannheim. De politie kreeg heel wat klachten van omwonenden over overlast door het feest en door roepende, dronken mensen. De feestgangers waren opgehitst en verbaal agressief toen de politie ter plaatse kwam. Ook het meisje en haar vader konden de massa niet onder controle houden en wilden dat een einde kwam aan het feestje.

Schermutselingen

«Omdat de massa intussen tot 300 of 400 mensen was aangegroeid en de stemming steeds agressiever werd, riep de politie ondersteuning op en werd het feestje beëindigd», klinkt het in een persbericht. Daarop kwam het tot de eerste schermutselingen met de politie. Toen de agenten met stenen werden bekogeld, hebben zij hun wapenstokken ingezet, aldus de politie.

Onderzoek

Een agent raakte gewond aan het hoofd door een steen. Negen mensen zijn gearresteerd. Hoe het feestje zo kon ontsporen, wordt nog onderzocht. Het zestienjarige meisje had familie en vrienden uitgenodigd.