Vrees voor bekkenbreuk bij Nathan Van Hooydonck

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na goed 20 kilometer koers, in de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour vandaag, smakten enkele renners tegen de vlakte. Eén van de grootste slachtoffers was Nathan Van Hooydonck, daags voordien nog tweede tijdens de individuele tijdrit in Grimbergen. De renner van de Belgische nationale selectie werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Seraing. Naast Nathan Van Hooydonck kwamen ook nog Kenny Molly en Kobe Goossens ten val. Molly (Wallonie-Bruxelles) liep schaafwonden op en een kneuzing van de schouder. Hij kneep later in de wedstrijd de remmen dicht. Kobe Goossens (Belgische nationale seclectie) liep eveneens een kneuzing van de schouder op maar reed de wedstrijd uit.

Slechter was het gesteld met zijn teamgenoot Nathan Van Hooydonck. Die werd een tijdlang verzorgd en dan afgevoerd naar het ziekenhuis van Seraing. Men vreest immers voor een mogelijke bekkenbreuk. Bovendien liep hij letsels op aan de hals.

Fabio Jakobsen, de sprinter van (Deceuninck-Quick Step) kwam na 50 kilometer koers ten val. Hij liep een diepe wonde op aan het linkerbeen en schaafwonden aan de linkerarm. De Nederlander bolde als allerlaatste over de eindmeet op 19:06 van ritwinnaar Victor Campenaerts.

bron: Belga