US Open golf - Thomas Pieters haalt de cut niet

Na een tweede opeenvolgende ronde van 76 slagen is het US Open golftoernooi (PGA/European Tour/12,5 miljoen dollar) voor Thomas Pieters afgelopen. Op de plaatselijke golfbaan in het Amerikaanse Pebble Beach strandde hij vrijdag op een gedeelde 141e plaats. De Amerikaan Gary Woodland is de nieuwe leider. Pieters, die op dag één al niet verder kwam dan zes bogeys en een birdie, kon geen remonte maken. De 27-jarige Antwerpenaar, die twee jaar geleden tijdens zijn eerste US Open de cut eveneens niet haalde, zag al zijn kansen op een eventuele eindfase na vier holes al verdwijnen. Zo stonden er namelijk al drie bogeys op zijn kaart. Na een birdie op de elfde hole moest hij nog een dubbele bogey en een bogey incasseren. Mat zijn totaalscore van 152 slagen telt Pieters negen slagen te veel om de cut te halen.

De Amerikaan Gary Woodland, drievoudig PGA Tour-winnaar, zette een foutloze tweede ronde neer van 65 slagen, zes onder par, wat goed was voor de beste score van de dag. De 35-jarige uit Topeka, die vorig jaar de Phoenix Open won, telt twee slagen voorsprong op de Engelsman Justin Rose, die de koppositie moest afstaan na een ronde van 70 slagen.

De Noord-Ier Rory McIlroy, die vorige week op een indrukwekkende manier de Canadian Open won, is ondertussen opgeklommen naar een gedeelde vierde plaats. De Amerikaan Brooks Koepka, de regerende en tweevoudige kampioen, staat na een tweede ronde van 69 slagen op een gedeelde zesde plaats. Tiger Woods, drievoudig winnaar, liep een tweede ronde van 72 slagen en zakte van 28e naar de 32e plaats. De vijftienvoudige majorwinnaar telt nu al negen slagen meer dan Woodland.