Saoedi-Arabië onderschept vijf drones uit Jemen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Saoedi-Arabië heeft vrijdag vijf drones van Jemenitische rebellen onderschept bij een tweede aanval in twee dagen tijd op de luchthaven van Abha, in het zuidwesten van het land. Dat heeft de internationale coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië aangekondigd. "De koninklijke Saoedische luchtdefensie en de luchtmacht hebben met succes vijf onbemande drones onderschept en vernietigd. Ze waren gelanceerd door Houthi-rebellen tegen de internationale luchthaven van Abha en Khamis Mushait", een stad aan de Jemenitische grens, klinkt het in een mededeling van de coalitie, die gepubliceerd is door het Saoedische staatpersagentschap SPA. Het luchtverkeer werd niet verstoord en geen enkele vlucht werd geannuleerd.

De Jemenitische rebellen voerden de afgelopen weken de droneaanvallen tegen Saoedi-Arabië op. Dat land voert al sinds maart 2015 bombardementen uit tegen de rebellen in Jemen, ter ondersteuning van de internationaal erkende regering in het land. In het conflict stierven al duizenden burgers.

Woensdag raakten nog 26 burgers met verschillende nationaliteiten gewond bij een raketaanval tegen de luchthaven van Abha. Het projectiel raakte het dak van de inkomhal en het luchtverkeer lag verschillende uren lam.

De ngo Human Rights Watch (HRW) noemde de aanvallen op de luchthaven al "oorlogsmisdaden". "De Houthi's moeten onmiddellijk stoppen met de aanvallen op burgerdoelwitten in Saoedi-Arabië", verklaarde Michael Page, verantwoordelijke voor het Midden-Oosten.

Bron: Belga