Eerste 'Ontmoeting van de Brusseleirs' moet leiden tot engagementen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zowat tweehonderd mensen hebben vandaag aan de Beurs in Brussel deelgenomen aan de eerste 'Ontmoeting van de Brusseleirs", een grootschalig burgeroverleg tussen inwoners van de stad en hun gemeentelijke verkozenen. De ontmoeting en gedachtenwisseling moet voeren naar een meer duurzame en solidaire stad. "Het werk van vandaag zal uitmonden in duidelijke engagementen, een strikte timing en effectief vrijgemaakte middelen", verzekerde Arnaud Pinxteren (Ecolo), Brussels schepen van Burgerparticipatie en Stadsvernieuwing. Een 200-tal Brusselaars ging in op de uitnodiging voor deze ontmoetingsdag, een organisatie van de stad Brussel.

Met dit opzet met participatieve activiteiten wil de stad aansturen naar een ander beleidsmodel, gebaseerd op transparantie, het actief luisteren naar behoeften en het meebouwen aan collectieve oplossingen. "De Brusselaars zijn expert van hun straat, hun wijk en hun stad. Elke dag zijn ze in de weer om Brussel levendiger en dynamischer te maken. De nieuwe meerderheid wil die ervaring, die kennis en die expertise valoriseren", aldus burgemeester Philippe Close (PS).

"We willen weer samen de handen uit de mouwen steken, de manieren waarop stad Brussel samenwerkt met haar inwoners, handelaars, verenigingen en iedereen die dagelijks in onze stad actief een nieuwe invulling geven", preciseert Arnaud Pinxteren.

bron: Belga