Critérium du Dauphiné: zorgen om Dumoulin, maar "Tour niet in gevaar"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tom Dumoulin startte vanochtend niet meer in de Dauphiné. "Uit voorzorg", klinkt het bij ploegleider Aike Visbeek van Sunweb. "De Tour komt niet in gevaar, we willen met Tom nog een goede hoogtestage afwerken, dus was het beter om nog een weekend rust te nemen." "Over het algemeen voelde zijn knie goed", aldus de ploegleider. "De ene dag was de reactie op een rit al wat beter dan de andere dag. Vrijdagavond was het wat minder: er was meer reactie en dus is beslist om hem vandaag niet meer te laten starten. Dit was een scenario waar we rekening mee hadden gehouden. Hij krijgt nu twee dagen rust zodat we maandag de hoogtestage goed kunnen starten."

Dumoulin is op weg naar Nederland, daar wordt nog een scan genomen van de knie, morgenavond keert hij dan terug voor een trainingskamp van twee weken in La Plagne. "Er is helemaal geen paniek", gaat de ploegleider verder. "We willen geen toegevingen doen aan de kwaliteit van zijn trainingskamp. Hij kon zeker verder rijden, misschien wel een rol spelen in de etappe van vandaag, maar dit is een voorzorgsmaatregel. We willen geen risico's nemen, we weten wat een trainingskamp hem kan opleveren. Deze twee koersdagen hadden niet echt iets extra opgeleverd."

"Die scan is om even na te gaan hoe het met die knie is, als hij dan toch in Nederland is", eindigt Visbeek. "Neen, de Tour is niet in gevaar. Natuurlijk is dit niet de ideale voorbereiding, je bent liever gezond. Het zou vervelend zijn voor Tom als hij nu drie of vier dagen trainingskamp mist, dan wordt het krap richting die Tour. Maar voor alle duidelijkheid, zoals de zaken nu staan, komt een Tourdeelname niet in gevaar, tenzij er zich nog ontwikkelingen voordoen."

Bron: Belga