Vluchtmisdrijf Schaarbeek: bestuurder had rijverbod

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 28-jarige man die is opgepakt naar aanleiding van het ongeval in Schaarbeek, wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het Brusselse parket vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel zou worden geplaatst voor opzettelijke slagen en verwondingen met vluchtmisdrijf, en in staat van herhaling. De man was immers al eerder veroordeeld voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf en had een rijverbod opgelopen. Hij mocht dus niet achter het stuur zitten. De wagen waarmee hij reed, was gehuurd maar op een andere naam. Het ongeval gebeurde gisteren rond 8 uur op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat, toen het meisje de straat overstak. Ze werd daarbij aangereden door een personenwagen, die er na de aanrijding vandoor ging. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeerde in levensgevaar. Ondertussen zou haar situatie stabiel zijn.

Het Brusselse parket opende meteen een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval, terwijl de politie alles in het werk stelde om de gevluchte bestuurder op te sporen. In de loop van de namiddag kon de bestuurder, de 28-jarige M.Y., opgepakt worden. Volgens het parket is hij allesbehalve een onbekende voor het gerecht.

"Hij is bij ons zéér goed gekend", zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. "Hij is ook al eerder veroordeeld voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf en had een rijverbod opgelopen. Hij mocht dus gisteren niet achter het stuur van een wagen zitten. De wagen waarmee hij rondreed, was gehuurd maar onder een andere naam dan de zijne."

Als de twintiger schuldig wordt bevonden, riskeert hij een gevangenisstraf die kan oplopen van 1 maand tot 8 jaar, geldboetes en een rijverbod.

bron: Belga