Vader van Théo Hayez aangekomen in Byron Bay, zoektocht gaat nog heel het weekend door

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vader van Théo Hayez, de Belgische jongen die al vijftien dagen vermist is, is aangekomen in het Australische Byron Bay, de plek waar de 18-jarige voor het laatst werd gezien. Dat bevestigt de woordvoerster van de lokale politie aan het persagentschap Belga. De politie gaat de familie inlichten over de voortgang van de zoektocht, die ook nog dit weekend wordt voortgezet.

De vader van de vermiste jongen is aangekomen in Australië en "helpt en assisteert de politie op elk manier die hij kan", zei Samantha Long, woordvoerster van de staat Nieuw-Zuid-Wales. De politie ontvangt de familieleden om hen op de hoogte te brengen van de voortgang van het onderzoek, voegde ze daar aan toe.

"Op dit moment gaat de zoektocht voort met speurhonden en agenten. Detectives en inspecteurs "zoeken elke mogelijke informatie en gaan door de beelden van de bewakingscamera's". Die zoektocht gaat ook dit weekend nog door.

De gemeenschap van Byron Bay doet intussen al het mogelijke om de familie van de jongen en de autoriteiten bij te staan.

Een fondsenwerving heeft al meer dan 35.000 euro samengebracht, geld dat de familie van de jongen moet helpen om ter plaatse te komen.

bron: Belga